maandag 29 augustus 2011

Feliz cumpleaƱos de su hermanito
(een cadeautje zal voor volgend jaar zijn...)



donderdag 25 augustus 2011


Deze foto is van het verjaardagsfeestje van Mario in "the factory" (een SUPER amerikaans restaurant hier)
op de foto v.l.n.r Mario, Rian, Javier, Mathias en plosko

zondag 21 augustus 2011


       van links naar rechts: Zdenka, Renata, Choco, Anaella, Lucito, Neto, Kevin, Valeria
                                                                          Rian, beker, Pastor
oke wat heb ik deze week gedaan?
Het zal niet zo een lang bericht zijn aangezien het hier al redelijk laat is en omdat ik een beetje ziek ben.
Deze week is er niet echt iets speciaals gebeurd op school. De eerste twee dagen ben ik niet naar school geweest omdat ik ziek was. En de volgende dagen hebben we vooral geoefend voor family day (zoals de naam al suggereert is het een dag waarop de school optreedt op allerlei verschillende manieren voor de familie). Met de klas doen we een typische boliviaanse dans, met de kleine kinderen doe ik ook een dans (als begeleider) en ik alleen doe ook nog iets heel vreemd, rond het thema tijd (later meer).

En dan het weekend: op vrijdag heb ik mijn eerste boliviaanse feestje georganiseerd. En al zeg ik het zelf, het was erg geslaagd. Met zo een 10 man in mijn huis hebben we werkelijk een fantastich feestje gegeven, zoals dat alleen in bolivia kan. Veel dronken mensen zoals gewoonlijk... (tequilla en mojito kan veel schade aanrichten hier)

En dan het beste moment van het weekend was op zaterdag. Het was de finale van een plaatselijk georganiseerd tornooi, waar wij als klas aan deelnamen. De finale was tegen de leraren. twee weken geleden hadden we nog een soort van testmatch gespeeld en verloren met 15-5. Dus vooraf had ik niet echt hoge verwachtingen. Maar met een goede tactiek, uitgewerkt door onze kapitein (diego "cookie" pastor) met mij als laatste man, en een super grote motivatie voor de trofee wisten we de wedstrijd te winnen met 9-4. Ik scoorde de eerste goal, na eerst een mannetje in de wind gezet te hebben met daarna een kanonskogel vanaf de middellijn. Maar de man van de match was toch ale "choco" medinaceli met 5 goals. foto´s met de ploeg volgen later.


maandag 15 augustus 2011

Hier zijn een paar foto´s met vrienden op feestjes:

Dit ben ik en Valeria.


 Dit zijn van links naar rechts en van boven naar onder: Rian, Bellisario, Hans, Javier, Mario, Mathias, Francisco en Valeria
Dit zijn van links naar rechts: Isabel, Nicki en Rian.

Dit zijn een paar foto´s van wanneer we naar las jungas zijn gewest. Dit is een soort van semi-jungle, waar in het midden een eenzaam dorpje ligt. Mijn gastouders zijn van plan om hier binnen 5 jaar te komen wonen. Ze hebben hier een stukje grond gekocht, waar ze nu begonnen zijn met hun huis te bouwen. Op Zaterdag was er een feest ter ere van Maria. Maar na de ceremonie kwam de drank al snel tevoorschijn. Werkelijk iedereen die meerderjarig was was dronken (ook mijn gastouders dus). Best wel grappig eigenlijk.











Hier zie je mijn gastvader enthousiast wijzend naar de pacena (het meest populaire bier hier). Op dit moment is hij al aardig dronken.
Dit is een foto van mij met, hoe ze hem hier noemen:´´de koning van de negers´´

zondag 7 augustus 2011

tijd voor nog es een blog berichtje

Ik ga een korte samenvatting geven van wat we deze week gedaan hebben

Maandag is er echt iets vreemds gebeurd. Na de spaanse les kwam er opeens een boliviaan binnen die perfect nederlands sprak. Na enige momenten van verbazing vertelde hij ons dat hij op uitwisseling was geweest naar belgie. een hele toffe kerel. Achteraf zijn we nog samen naar de beiroet geweest om shisha te roken.

Dinsdag zijn we met de afs belgen een ijsje gaan eten in de megacenter (2 voor 1) echt heel erg lekker. Achteraf ben ik naar de bowling geweest waar monica aan het oefenen was voor het nationaal kampioenschap bowling.

Woensdag ben ik samen met een paar boliviaanse vrienden naar de film geweest. Alweer een spaanse film, dus ik verstond er niet veel van. Al merk ik dat ik meer en meer versta

Donderdag zijn we met een paar mensen van de klas een pizza gaan eten. Alweer erg gezellig. We konden onze eigen pizza creeren. Ik heb er gewoon zo veel mogelijk opgesmeten:

Vrijdag was het een feestje bij iemand thuis. Ik kwam om ongeveer 5 uur toe en praktisch de helft was dronken. Toch wel erg vreemd om te zien, maar alweer erg leuk.

Zaterdag ben ik gaan voetballen met een paar vrienden van de klas. Ik ben nog niet gewend aan de hoogte, aangezien iemand waar ik 2 keer in pas sneller liep dan mij. We hebben zelfs een partijtje voetbal gespeeld tegen de leraren ( en verloren ). De leerkracht van wiskunde blijkt een begenadigd voetballer te zijn.

En Zondag is zoals altijd een dag waarop je werkelijk niets doet (behalve heel veel eten tijdens de lunch).

dinsdag 2 augustus 2011