zondag 21 augustus 2011

oke wat heb ik deze week gedaan?
Het zal niet zo een lang bericht zijn aangezien het hier al redelijk laat is en omdat ik een beetje ziek ben.
Deze week is er niet echt iets speciaals gebeurd op school. De eerste twee dagen ben ik niet naar school geweest omdat ik ziek was. En de volgende dagen hebben we vooral geoefend voor family day (zoals de naam al suggereert is het een dag waarop de school optreedt op allerlei verschillende manieren voor de familie). Met de klas doen we een typische boliviaanse dans, met de kleine kinderen doe ik ook een dans (als begeleider) en ik alleen doe ook nog iets heel vreemd, rond het thema tijd (later meer).

En dan het weekend: op vrijdag heb ik mijn eerste boliviaanse feestje georganiseerd. En al zeg ik het zelf, het was erg geslaagd. Met zo een 10 man in mijn huis hebben we werkelijk een fantastich feestje gegeven, zoals dat alleen in bolivia kan. Veel dronken mensen zoals gewoonlijk... (tequilla en mojito kan veel schade aanrichten hier)

En dan het beste moment van het weekend was op zaterdag. Het was de finale van een plaatselijk georganiseerd tornooi, waar wij als klas aan deelnamen. De finale was tegen de leraren. twee weken geleden hadden we nog een soort van testmatch gespeeld en verloren met 15-5. Dus vooraf had ik niet echt hoge verwachtingen. Maar met een goede tactiek, uitgewerkt door onze kapitein (diego "cookie" pastor) met mij als laatste man, en een super grote motivatie voor de trofee wisten we de wedstrijd te winnen met 9-4. Ik scoorde de eerste goal, na eerst een mannetje in de wind gezet te hebben met daarna een kanonskogel vanaf de middellijn. Maar de man van de match was toch ale "choco" medinaceli met 5 goals. foto´s met de ploeg volgen later.


4 opmerkingen:

. zei

Rian man, je bent gewoon een Boliviaans voetbaltalent geworden!
Je amuseert je daar duidelijk schitterend, ben echt super blij voor je ;)
Tot gauw on mail !
Maxim

Tristan zei

Alweer twee keer ziek? Nog last van de hoogte? Of gewoon te weinig geslapen :-) Ben wel benieuwd naar uw solo-optreden ook.

Anoniem zei

Ik denk dat daar een grote toekomst weggelegd is voor leverspecialisten.
Trouwens, als er vraag moest naar zijn, ik wil daar nog altijd Markito's komen bereiden, wordt je zeker niet ziek van als je er minder dan drie drinkt.
Groetjes uit Izegem, moa zé wi, van
Mark & Martine

Rian zei

Ze zeggen hier dat ik ziek ben vanwege het weer. Omdat het zo warm is tijdens de middag en zo koud s morgens en s avonds. En ik ga vandaag voor de eerste keer gaan basketten. Ik ben benieuwd naar het niveau hier.