zaterdag 30 juli 2011

Even nog een kleine update.
Mijn broer is vertrokken naar Denemarken. Woensdagavond was er nog een klein afscheidsfeestje en daarna zijn er enkele vrienden blijven slapen. Om 3 uur zijn we gaan slapen en om 4 uur moesten we opstaan. We waren dus allemaal heel erg moe. Na een autorit van een uur kwamen we aan in el alto aan de luchthaven. Daar hadden we nog een 2 uur tal tijd om afscheid te nemen. Enkele vrienden van diego waren ook meegekomen. Het afscheid aan de gate was erg emotioneel. Werkelijk iedereen was aan het wenen :( Ondertussen is hij al aangekomen in Denemarken. Nu neemt hij deel aan het orientatiekamp.

Vrijdagavond was er nog een feestje (Winter Party). Alweer een topper! Ik ben ondertussen ook al twee keer gaan bowlen. En ik heb al vanalles gedaan met mijn nieuwe vrienden.

Het wordt hier al laat,
dus buenos noches.

woensdag 27 juli 2011

Het is al eventjes geleden dat ik nog een berichtje heb geplaatst, maar dat is dan ook omdat ik het heel druk heb gehad. Ik zal proberen een korte samenvatting te geven, Vorig weekend was er weer een feestje (afscheidsfeest voor diego) dat alweer heel erg leuk was. De Bolivianen lieten zich weer van hun beste kant zien. Dronken en kotsende mensen waren dan ook geen uitzondering. Toen iedereen vertrokken was zag het huis er verschrikkelijk uit. Er lag zelfs braaksel op de sofa. De volgende dag was het weer familiebijeenkomst deze keer voor de kleine louisiana (mijn nicht). Ze werd 3 jaar. Ondertussen ben ik ook met een paar vrienden naar de finale van de copa america geweest. Een heel leuke sfeer. Voetbal leeft hier echt wel.

Ondetussen ben ik ook naar school geweest. Oke, studenten in Belgie, als jullie denken dat school saai is dan hebben jullie het goed fout. Dagen van 8 tot 16 uur maandag tot vrijdag (ook woensdag) zijn verschrikkelijk en zeker als je er geen kl**t van verstaat. We hebben zelfs op zaterdag school (gelukkig moet ik dan niet gaan). De lessen zijn best wel grappig. Iedereen praat en loopt door elkaar. Mensen luisteren naar muziek en bellen zelfs tijdens de les. Het niveau is hier nog best wel hoog. Voor wiskunde bijvoorbeeld zien ze hetzelfde als ons.

Ik heb ondertussen Harry Potter en The Transformers al gezien. Alles is hier belachelijk goedkoop. Een goede maaltijd heb je al voor 3 euro. De bioscoop kost ook slechts 3 euro. En ik ben ondertussen verslaafd aan empenadas. Ze kosten maar 2,5 Bs en met 2 empenadas heb je al een maaltijd binnen. Alles is hier super lekker. Ik kom waarschijnijk super dik terug naar Belgie. Ik heb nog nooit zoveel gegeten.

Morgen vertrekt mijn broer naar Denemarken. Dat vindt ik best wel spijtig omdat hij echt wel een goede vriend was geworden.

Dat was het ongeveer. Ik ben een paar dingen vergeten maar anders wordt het echt te veel
Hasta luego

maandag 18 juli 2011

Bolivianen zijn officieel de vriendelijkste mensen die ik ooit heb ontmoet. Ik heb al zoveel mensen leren kennen (vooral vrienden van diego) zodat het onmogelijk is om al hun namen te onthouden. De mensen hier in Bolivia hebben al een nickname voor mij bedacht omdat ze Rian te moeilijk vinden om te onthouden. Vanaf nu noem ik hier Nemo (vraag me niet waarom). Er is al vanalles gebeurd. Diego heeft mij al direct op de eerste twee dagen uitgenodigd op twee feestjes. Heel erg leuk en gezellig. Bolivianen zijn echte kampioenen in drinken. Wanneer ze beginnen eindigen ze pas als ze erbij neervallen. Op de tweede dag was het al direct een groot familiefeest, een barbecue (blijkbaar doen ze dat hier bijna elke week), ter ere van Diego zijn verjaardag. De familie is heel erg aardig. Ze deden hun uiterste best om engels met mij te spreken. Gisteren ben ik mee geweest naar de bowling. Monica en Diego zijn heel goede bowling spelers (respectievelijk nationaal kamioen van bolivia en jeugd kampioen van La Paz). Dan zijn we nog even naar een restaurant geweest om daarna een heel lange siesta te houden. Vandaag ben ik alleen thuis omdat Monica en Javier moeten werken en omdat Diego weer naar school moet. Maar in de namiddag zullen we weer de stad in trekken.

Dat was het ongeveer voor dit weekend.
Ciao!

vrijdag 15 juli 2011

Ik ben aangekomen bij mijn gastfamilie. Deze morgen om 10 uur werd ik opgehaald door mijn gastmoeder en broer. De eerste kennismaking was heel erg leuk. Mijn broer spreekt heel goed engels, dus we hebben elkaar al beter kunnen leren kennen. Hij heeft mij al een korte rondleiding door La Paz gegeven. Het is echt een gigantische stad. Ik vraag mij af of ik ooit de weg zal leren kennen. Om jezelf te verplaatsen zijn er 4 verschillende manieren (troefi, taxi, minibus en grote bus). Echt heel erg ingewikkeld allemaal. Het zal toch even duren voor ik geintegreerd zal zijn. Ik zal het hier bij laten want ik moet gaan middageten. Vanavond zal ik ook voor het eerst kennismaken met mijn gastvader.

donderdag 14 juli 2011

Het eten in Bolivia blijft mij verbazen. Gisteren hebben we direct al lama gegeten (Louis als je deze blog volgt, ik heb nog geen burro gegeten). Als ontbijt hebben we vandaag onder meer popcorn gegeten en coca thee gedronken. En bij het middag eten hebben we een blubberige geleiachtige paars dessert naar binnen moeten werken. Deze namiddag gaan we nog eens over de regels van afs gaan en een kort toertje maken in La Paz. En dan mogen we eindelijk morgen kennismaken met onze gastfamilie. Eindelijk!

woensdag 13 juli 2011

Ik ben eindelijk aangekomen in Bolivia! Na een tocht van 26 uur van vele wachten en vliegen zitten we nu eindelijk in een plaatselijk hotelletje in La Paz. Het ene wow-moment na het andere wow-moment volgt zich na elkaar op. Bijvoorbeeld het verkeer alleen al. Dit is in België gewoon ongezien. Wegen zonder wegmarkeringen, verkeersborden, gebarsten langs alle kanten, vele kraampjes en natuurlijk de bevolking met plaatselijke klederdracht. Toch even al een kleine cultuurshock. Ook de hoogteziekte is zeker niet te onderschatten. Toen we net van het vliegtuig stapten had ik toch wel wat adamhalingsproblemen.
Bon, Ik ga het hier bij houden. Nu is het tijd om te genieten van de plaatselijke keuken.
Salutos

dinsdag 12 juli 2011

Nog vlug een paar frietjes naar binnen werken en dan op weg naar Zaventem. Goodbye Belgium!!!

maandag 11 juli 2011

Morgen is DE DAG

Morgen vertrek ik op mijn grote avontuur naar Bolivia. De spanning stijgt nu echt ten top. Morgen om 14u stap ik in de auto op weg naar Zaventem. Daarna zal ik na een dikke 20 uur op La Paz aankomen (via tussenstappen in Madrid en Lima). Vooraleer ik naar mijn gastgezin zal mogen gaan, zal er eerst nog een aankomstoriëntatie plaatsvinden. Spannend!

zondag 10 juli 2011

Voorlaatste nacht in België,
De angst om te vertrekken begint mij stilaan te overmeesteren. Ik heb in schoonheid afscheid kunnen nemen met een heel leuk weekend. Morgen wordt het gewoon een volledige dag genieten.

donderdag 7 juli 2011

Super nieuws,

Ik heb zonet een e-mail gekregen van Diego (mijn gastbroer). Samengevat heeft mij verteld dat La Paz een mooie stad is, dat hij mij zal voorstellen aan zijn vrienden, dat hij gitaar speelt en dat hij ook van basket houdt. Nu wordt het echt wel super concreet. Ik heb hem ondertussen ook al een e-mailtje teruggestuurd. Nog geen uur geleden voor ik zijn berichtje had ontvangen had ik al een e-mail verstuurd naar mijn gastouders (toeval of niet?).

Nog 5 dagen...

woensdag 6 juli 2011

Nog even een update:
We zitten momenteel volop in de voorbereidingsfase. Ik heb al een paar cadeautjes gekocht voor mijn gastfamilie (Kuifje in het Spaans en grote fles duvel). Gisteren hebben we alle papieren overlopen (en dat zijn er héél veel) en vandaag zullen we een proef valies maken. Dit is heel belangrijk aangezien we maar 20kg mogen meedoen. Nu begint het echt wel te spannen!

Nog zes dagen...